1/11

Sionnah

 

Located on Khar, Linking Road, spread across 1200 square feet, Sionnah’s space is one of a kind.

Generally, architects and designers love to use and create spaces where beams and columns are as less as possible. Such was this particular space that was given to us.

I personally visualised this space very differently. Instead of using the lack of columns as an advantage, we created inverted arches with 4 columns finished in sandstone PU standing right in the split centres of the space creating a grand entryway.

Why Inverted Archways?

Our original concept for this fashion store was “upside down” meaning the entire space would be created in a way that it looks upside down including the racks, chairs, lighting, flooring pattern on the ceiling, and ceiling pattern on the flooring.

The vastu specialist did not allow us to do so and eventually we had to discard most of that design leaving us with only inverted archways. We played and moulded the design a bit differently thereon.

The inverted archways became the seating for customers and played their part as a grand entry-way through which you can see a crystal bevelled ballerina dress and the glass façade which is the only window display. We didn’t want any mannequins within the space as that one dress hanging from the ceiling with sufficient lighting did all the work in pulling customers in.

The colour scheme for the space is neutral: beige and white with gold accents. This was done because Sionnah’s garments are very colourful hence to do full justice to the garments, we kept the tone of the place muted.

The seating in Sionnah is done in a way where it can be detached and placed wherever it needs to be in the space and when all of them are placed back, they form a motif that’s used in their design patterns.

Instead of using the lack of columns as an advantage, we created inverted arches with 4 columns finished in sandstone PU standing right in the split centres of the space creating a grand entryway.

These archways archways became the seating for customers through which you can see their glass window display showcasing a a crystal bevelled ballerina dress. The colour scheme for the space is neutral: beige and white with gold accents. This was done because Sionnah’s garments are very colourful hence to do full justice to the garments, we kept the tone of the place muted.

The seating in Sionnah is done in a way where it can be detached and placed wherever it needs to be in the space and when all of them are placed back, they form a motif that’s used in their design patterns.

©2020 by Saniya Kantawala Design.